SEASONS MUSTHAVES & MUST DO'S!


INTELLIGENT HYDROLATS FRESH MASKS

We hebben deze zomer absolute musthaves die niet mogen ontbreken in je vakantie tas: de Hydrolats Fresh Masks en Boostersprays!
Want er past véél meer natuur in aqua dan H2O alléén.

Kruiden distillaat, florale water, hydrosols, hydrolats, essentieel water. Stuk voor stuk benamingen voor het eindproduct van hydrodistillatie.
Een proces waarbij uit o.a. bloemen, bladeren en kruiden de werkzame stoffen van de natuur ontrokken worden middels een gecompliceerd stoomproces.
Het meest bekende voorbeeld is ongetwijfeld rozenwater. Grootste voordeel van deze techniek; de werkzame bestanddelen blijven in tact in hun oorspronkelijke
vorm bruikbaar (misschien handig ter vergelijking; hoe luxer een kledingstuk des te eerder je ze bij een stomerij brengt om met stoom zonder schade te reinigen).

BeautyFace heeft een collectie van 4 hydrolats gelmaskers en nu nieuw 4 soorten spray booster maskers ontwikkeld waarbij de pure kracht van de natuur reeds
aanwezig is in het basis ingrediënt AQUA.

Kamille-, basilicum- & munt-, rozen- en algenextract verrijken deze 4 maskers aan de zuiverste bron; het basis ingrediënt voor cosmetica, H2O.

De luchtige, lichte gel consistentie van de maskers maakt het ideale begeleiders bij mechanische of lichtbehandelingen.
En het mooie is, deze 4 hydrolats maskers zijn universeel inzetbaar.

Niet alleen voor in de salon, maar zelfs voor de thuisbehandeling schrik je niet terug met deze 4 pareltjes.

Er is slechts “één maar” in het spel voor de Hydrolats Fresh Maskers : JE BLIJFT ER MET JE VINGERS VANAF! En wel heel letterlijk.
Omwille van de zuiverheid, gevoeligheid én low preservative mag je het alleen uit de verpakking nemen met een SCHONE SPATEL.
Geen vingers, kwastjes of watjes. Dan doet een zuiver hydrolats masker wat een zuiver hydrolats masker moet doen; je huid verwennen.

De sprays zijn multi funcioneel inzetbaar. Als Ph. regulator, tussentijds reiniging/verzachting, als spray masker, onder de dag- nachtverzorging,
onder de make-up, over make up. Eigenwijze wonderdonders èn super fijn te gebruiken in de zomermaanden als tussentijdse verfrissing en
om je vochtgehalte van je huid wonderbaarlijk goed op peil te houden!
Deze zomer geniet je dus van superluchtige gelmaskers en heerlijke sprayboosters...... in je vakantietas dus, daar mogen ze niet ontbreken!

  


Je vind ze in de webshop onder de categorie "Beautyface - Organic Spray Boosters & Organic Hydrolats Fresh Maskers"MUST DO'S

Omdat de huid elk seizoen andere behoeftes heeft, heeft elk seizoen ook haar eigen speerpunten waar we extra op moeten letten.
Wij helpen je graag op weg met wat extra tips en tricks, zodat we jou huid zoveel mogelijk in conditie houden, ook als je niet in de salon bent voor een behandeling.

Wat je nu echt moet doen, in de aanloop naar het mooie weer is:
* Je volle crème verruilen naar een luchtigere variant
* De enige oplossing tegen extra rimpels, pigmentverkleuring en huidverslapping is verantwoord zongebruik en een juiste spf! (en een gezond eet- & Lifestyle!)
* Check je zonnebrand! De fles van afgelopen najaar, biedt niet meer de bescherming zoals aangegeven op de fles indien hij al open is geweest!
Hydrateren doet hij nog wel, gebruik deze dan als aftersun en schaf een nieuw UVbeschermend product aan.
* Let bij insmeren ook op: je handen en je voeten (ook tussen de vingers en tenen), de randjes van je oorschelp en je neusrug.
* Insmeren doen we vaak te dun, dit zijn de richtlijnen van het KWF, gebruik tenminste 7 theelepels per keer:
1 theelepel voor gezicht en hals,
2 voor je armen en schouders
2 voor je borst, buik en rug en
2 voor je benen en voeten.
* Raadpleeg de zonkracht op je mobiel, deze vind je bij UV-Index, hoe hoger de index des te hoger de UV kracht, des te sneller je verbrand!
* Eet lekker veel vers fruit en verse groenten. Hoe meer anti-oxidanten, hoe meer je lichaam van binnenuit ook bescherming biedt tegen UV straling.
* Gebruik elke dag een vochtherstellende bodylotion/-cream of een aftersun. Hoe gehydrateerder je huid, hoe minder snel je vervelt, dus hoe langer
je geniet van je bruine teint.
* Scrub wekelijks maar gebruik voor je gezicht wel een andere exfoliant dan voor je lichaam, je tere gezichthuid zou je anders beschadigen!
Heb je last van roodheden (rosacea/couperose) of een zeer gevoelige huid, gebruik dan een exfoliant ZONDER korrel!
* Wist je dat je met een scrub niet je bruine kleur vervaagd, dat is ècht een fabel! Je buine teint ligt niet 'bovenop je huid' , je verwijderd dus alleen
de dode opperhuidcellen, je houdt je huid soepeler (zonnestralen verdikken je huid nl ter bescherming) en geeft je huid een egale en glanzende teint.
* Ben je gevoelig voor pigmentvlekken? Een zonnebril met UVbeschermend glas kan jou helpen. Zodra zonlicht door je iris het oog binnendringt,
worden je pigmentcellen direct aan het werk gezet. Een goede zonnebril kan pigmentverstoring dus verhelpen.
* Wist je dat je in de schaduw eigenlijk veel mooier bruint dan vol in de zon? En dat je lichaam maar 1 uur per dag ook daadwerkelijk zonlicht kan
omzetten naar een bruiner kleurtje. Langer 'bakken' maakt je dus niet bruiner, maar geeft wel extra zonschade.
* Zonschade is een onomkeerbaar proces, dat wil zeggen dat eenmaal opgelopen schade zich opslaat in je huidcellen. Een huicel die zich deelt naar een
nieuwe cel neemt deze schade met zich mee, zo triggert dat huidproblemen of zelfs huidkanker.
* UV is de grootste veroorzaker van rimpels en huidverslapping! Ten minste 85% van onze huidveroudering is te wijten aan UV en straling van onze
gsm's, laptops, tablets, pc's en televisie. Een UVprodukt is daarom niet meer weg te denken uit onze lifestyle, zomer en winter, binnen en buiten!
Daar kan geen enkele andere crème tegenop!